Honderdvijftig Peeskesbulten

Uit de serie “Alpe d’HuZes 2012

woensdag 2 november 2011

Uit de doelstellingen van Alpe d’HuZes: “Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verkennen.”

Zes keer de Alpe d’Huez op fietsen, hoe zwaar is dat eigenlijk? Ik heb wel eens een berg op gefietst, maar dat deed ik dan gewoon één keer en zo’n drie serieuze bergen op een dag is toch ook wel het maximum geweest. Nu ga ik die ene Alp zes keer op één dag proberen op te komen, om zoveel mogelijk geld voor het KWF op te halen. Ik realiseerde me pas goed wat ik zou gaan proberen te doen, toen ik het aan een plaatsgenoot ging uitleggen.

Ik woon in een dorpje aan de voet van het bosgebied Montferland, waar we een klimmetje hebben, dat bekend staat als de Peeskesbult. De klim is een kilometer lang en gemiddeld 4,1%. Dat betekent dat je in die klim 41 hoogtemeters maakt.

Hier een profielschets van dat klimmetje:

tj7nzx59ookwgc0kkgwo8og-peeskesbult_profile

Dan nu de 21 bochten van de Alpe d’Huez:

Alpe_dHuez_profile

Volgens het profiel is deze klim 13 kilometer lang. Dus dat zijn 13 Peeskesbulten per keer en dus bijna 80 Peeskesbulten die dag? Was het maar waar. De Alp is twee keer zo steil; gemiddeld 8,1%. Dat betekent dat ik bij één keer de Alp ruim 25 keer het Peeske op moet. Dat ga ik op 7 juni 2012 zes keer proberen te volbrengen. Reken maar uit: dat zijn ruim 150 Peeskesbulten. Op één dag…

Het is duidelijk dat mijn persoonlijke grenzen zullen worden opgezocht en verlegd die dag samen met die van duizenden anderen, om de grenzen van ons vermogen om iets aan kanker te doen aanzienlijk op te rekken.

© ingefietst.nl

(Dit artikel is in iets gewijzigde vorm met toestemming van de auteur ook gepubliceerd in het clubblad “Wiel aan Wiel” van TC de Liemers)

Ik nodig je uit om te reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s