De koningen van de noordlus

“Heb je eindelijk die KOM organiseren ze een NK over dat segment…”

nktijd2-2

Als ‘local’ ben ik er wel aan gewend dat ik op segmenten in de onderste lus van het tijdritparcours van de NK wielrennen 2017 in Montferland prominente namen tegenkom in de klassementen op Strava. Dit traject is immers vaker opgenomen geweest in diverse wedstrijden. Meestal is de QOM of KOM dan ook in handen van een wielervedette. De noordelijke lus alsmede de weg van Zeddam naar Beek zijn nog niet eerder in een koers opgenomen geweest. De huidige klassementsleiders zullen wellicht net als ik met argusogen op 21 juni hun Strava in de gaten houden.

Wie zijn de huidige* leiders van deze segmenten? Ik ging op onderzoek uit en ontdekte de koningen van de noordlus.

* peildatum 22 mei 2017

KOM Loerbeek-Kilder dennis

De uit Doetinchem afkomstige Dennis Huizinga woont momenteel met zijn twee katten in Arnhem en studeert Fashion Design in Utrecht. Van jongs af aan was schaatsen zijn sport en als voorbereiding op het schaatsseizoen moest er veel gefietst worden. Dennis vond dit verschrikkelijk. Uiteindelijk stopte hij met schaatsen en verkocht zijn racefiets. In 2013 wilde hij het schaatsen toch weer oppakken en fanatiek gaan trainen. Daar hoorde ook het fietsen bij, maar geld voor een racefiets had Dennis op dat moment niet. Gelukkig had zijn vader, die hobbymatig in fietsen handelt, nog een BMC-frame liggen dat door Floyd Landis nog in de Tour was gebruikt. Van dit frame werd voor Dennis een fiets gemaakt, waarop hij kon gaan trainen. Dennis ontdekte Strava en dat heeft ervoor gezorgd dat hij uiteindelijk helemaal niet meer is gaan schaatsen, maar volledig voor het fietsen is gegaan.

Dennis heeft heel wat KOMmen bij elkaar gereden op Strava, zo ook de KOM van Loerbeek naar Kilder: “Ik weet nog dat er behoorlijk wat wind stond en dat ik speciaal naar dat segment was gereden voor een KOM-poging. Halverwege het segment was er een auto van de gemeente die half op het fietspad stond en er kwamen tegenliggers aan. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan.” Of hij nauwlettend zijn Strava in de gaten houdt als de heren tijdens de NK tijdrijden over zijn segment denderen valt nog te bezien, aangezien hij dan met zijn vriendin op vakantie is: “Ik krijg waarschijnlijk weinig mee van de NK.”

KOM Zeddam-Beek erikpaasloo

De 53 jarige Erik Ruesink is oprichter van reisbureau “De Reizende Renner”. Hij heeft onlangs een fietsreis georganiseerd over het gehele parcours van de Giro d’Italia. Tijdens deze reis werden dezelfde etappes afgelegd als de profs in de koers, maar dan steeds een dag voor de wedstrijd uit. In juli gaat hij datzelfde doen voor de Tour de France.

Erik begon met fietsen in 1992 bij Toerclub WTC Dinxperlo en ging vanaf 2000 wedstrijden rijden bij TWV De Peddelaars Aalten. Zijn meest bijzondere fietservaring vindt hij toch wel het feit dat hij als enige blanke heeft meegedaan aan de nationale wielerronde van Eritrea, maar ook is hij trots op het feit dat hij ooit derde werd op het WK Tijdrijden voor Masters in Stavelot. Inmiddels is hij trainer van de nieuwelingen en junioren van Team Achterhoek 2000 en gaat ook daarom de NK zeker volgen: “Ik hoop dat er jongens zich plaatsen, dan ga ik zeker supporteren!”

Erik behaalde de KOM van Zeddam naar Beek tijdens een tijdrittraining: “Ik was bezig met blokjes van 1-2-3-4-3-2-1 minuten. Een blokje paste precies in het segment en met een beetje hulp van Aeolus, de god van de wind, werd het een snel blokje.”

Door naar de koninginnen.

© ingefietst.nl

Foto’s via de koningen.

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

Ik nodig je uit om te reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s