De noordlus

Superblij was ik een paar weken geleden, toen ik op Strava de QOM voor het glooiende traject Zeddam-Loerbeek op mijn naam wist te schrijven. Een blik op het traject voor de tijdritten voor de NK wielrennen, die in juni 2017 in Montferland worden gehouden, temperde mijn enthousiasme een beetje. Die QOM ben ik woensdag 21 juni 2017 ongetwijfeld weer kwijt als de top van de Nederlandse dames in tijdritmodus over dat segment is gedenderd.

Dit is het parcours van de tijdritten (bron NK Wegwielrennen 2017)

nktijd2-2

Ik moest bovenstaand plaatje even goed bekijken voordat me de af te leggen route volledig duidelijk was. De jongere categorieën leggen alleen de onderste lus af. De start is in ‘s-Heerenberg, waarna het noordwaarts via de Drieheuvelenweg naar Zeddam gaat. Er wordt naar links doorgestoken naar Beek. Hierna gaat het via de Peeskesbult terug naar Zeddam. De elite mannen en vrouwen gaan het complete traject rijden. De vrouwen rijden dat eenmaal en de mannen tweemaal. Dat traject start hetzelfde als bij de jongere categorieën, maar na Zeddam gaat de doorsteek niet naar Beek, maar naar Loerbeek. Daar ga ik dus mijn QOM kwijtraken. Vervolgens gaat het via Kilder terug naar Zeddam en wordt opnieuw de doorsteek gemaakt. Deze keer gaat het wel naar Beek om de onderste lus te kunnen rijden. De renners rijden dus een ‘achtje’. Dit vereist een unieke wisselzone in het gebied tussen Zeddam en Beek/Loerbeek.

Als ‘local’ ben ik er wel aan gewend dat ik op segmenten in de onderste lus prominente namen tegenkom in de klassementen op Strava. Dit traject is immers vaker opgenomen geweest in diverse wedstrijden. Meestal is de QOM of KOM dan ook in handen van een wielervedette. De noordelijke lus alsmede de weg van Zeddam naar Beek zijn nog niet eerder in een koers opgenomen geweest. De huidige klassementsleiders zullen wellicht net als ik met argusogen op 21 juni hun Strava in de gaten houden.

Wie zijn de huidige* leiders van deze segmenten? Ik ging op onderzoek uit en ontdekte de koningen en koninginnen van de noordlus.

* peildatum 22 mei 2017

strava

Maak hier kennis met de koninginnen en hier met de koningen van de noordlus.

© ingefietst.nl

2 reacties Voeg uw reactie toe

Ik nodig je uit om te reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s