Ingefietst

Volgens de commercial waarin Epke Zonderland ons een knipoog geeft, zijn er in Nederland ongeveer negen miljoen sporters. Een paar daarvan kennen we allemaal. Ik hoor bij de rest van die negen miljoen, net als vrijwel iedereen trouwens, die mijn verhalen leest op deze site. Ik ben geen topsporter, die interessant is door opvallende prestaties of door boeiende trainingen en wedstrijden. Net als de meeste sporters word ik niet gesponsord en ik voorzie in mijn levensonderhoud met een bijna volledige baan. Ik werk als docent in het voortgezet onderwijs, waar ik scheikunde geef in de bovenbouw van het havo en vwo.

De sport is voor mij een vrijetijdsbesteding, die ik inpas in mijn drukke dagelijkse bestaan. De fiets is allereerst een pure liefde, maar ook een manier om mijn hoofd op orde te krijgen, lekker buiten bezig te zijn, een mogelijkheid om mijn astmalongen open te houden en een middel om mezelf uit te dagen om mijn grenzen op te zoeken en te verleggen. Door te fietsen verbeter ik mijzelf, in de ruimste zin van het woord. Alle verhalen op deze site komen uit mijn eigen fietsleven. Ik fiets inmiddels meer dan vijfentwintig jaar en bij vlagen doe ik dat bloedfanatiek: ingefietst is nog lang niet uitgefietst!

“Wat lijkt me dat
Een zaligheid
Straks te fietsen
Zonder tijd
Door de bossen
Langs de wei
Wind om mijn oren
Helemaal vrij
Zomaar fietsen
Met als enige doel
Dat heerlijke, lichte,
Vrije gevoel”

(fietsdagboek, december 1989)

 © ingefietst.nl

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jolanda Bouwhuis schreef:

  Hoi

  Ik heb jouw stuk gelezen over morrel la vallee. Ik ben zelf ook gevallen tijdens mini triatlon vanaf fiets. Dit was 21 juni jl. Gister is middels drain voor 2e keer de ruimte op mijn hoofd leeggehaald. Ik vraag me af hoe het herstel bij jou toen verder is gegaan?
  Groet, Jolanda

  Like

  1. ingefietst schreef:

   Dag Jolanda, ik begrijp dat jij een morel lavallee op je hoofd hebt? Dat lijkt me ook een akelige plek…! Bij mij heeft het alles bij elkaar een jaar geduurd voor mijn been weer soort van normaal functioneerde en nog wat langer voor ik ook weer gevoel had op de aangedane plek. De ‘bult’ is na een maand of 4 definitief weggebleven: https://ingefietst.nl/2018/06/30/van-ver-komen/

   Like

 2. Paul Broere schreef:

  Leuk stuk Inge. En een bijzondere foto.

  Like

Ik nodig je uit om te reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s