Gelderland kleurt roze

Op 6, 7 en 8 mei 2016 zullen de eerste etappes van de Giro d’Italia van start gaan in de Nederlandse provincie Gelderland. Apeldoorn huisvest de proloog en vervolgens mogen Arnhem en Nijmegen om beurten als start- en finishplaats fungeren. Inmiddels heb ik al prachtige foto’s voorbij zien komen van enthousiaste acties om Gelderland in de juiste sfeer te brengen, variërend van roze fietsen langs de route tot bomen, die geheel roze geverfd zijn of een roze gebreide trui aangemeten hebben gekregen. Dit bracht mij op een idee voor een artikel voor WielerVerhaal.com. Terwijl de wielerwereld de focus heeft op de voorjaarsklassiekers leek het mij wel aardig om te laten zien hoe Gelderland intussen warmloopt voor de Giro. Voor dit artikel wil ik een grote hoeveelheid foto’s verzamelen van al die creatieve roze uitspattingen, die inmiddels steeds talrijker worden in de provincie. Naast mijn eigen rondje door de betreffende steden kan ik wel wat hulp gebruiken, vandaar deze oproep.

Bron van onderstaande afbeelding: NOS.

xxl

Heb jij een mooie foto gemaakt van situaties zoals hierboven beschreven, waarbij Gelderland roze kleurt? En lijkt het je leuk als deze foto met jouw naam erbij op WielerVerhaal.com verschijnt? Laat het me dan weten!

Je kunt me op drie manieren toestemming geven om je foto te gebruiken voor WielerVerhaal.com of ingefietst.nl:

 1. Je plaatst je foto op Instagram en voorziet deze van #ingefietst
 2. Je reageert op mijn oproep op facebook door je foto bij de reacties te plaatsen
 3. Je mailt mij de foto

Je kunt foto’s sturen of taggen tot en met vrijdag 15 april. Daarna ga ik aan de slag met het artikel en zullen de leukste, origineelste of beste foto’s bij dat artikel worden geplaatst met vermelding van de naam van de inzender. Zorg dat dus duidelijk is wie de fotograaf is en voor mijn verhaal is het wel leuk als je een korte omschrijving van de situatie erbij geeft, zodat duidelijk is waar de foto is gemaakt. Foto’s die mijn artikel op WielerVerhaal.com uiteindelijk net niet hebben gehaald, maken kans op plaatsing op ingefietst.nl, natuurlijk met credits voor de fotograaf.

Ik ben benieuwd!

© ingefietst.nl

Inmiddels is op maandag 18 april 2016 het artikel verschenen op WielerVerhaal met foto’s van Sander Overkamp, Miryam van Mierlo en AR&TV de Adelaar.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. fietsvandekeizer schreef:

  Dit weekend veel gezien. Helaas geen foto’s van gemaakt. Nu al spijt 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. ingefietst schreef:

   Ik heb best vaak spijt dat ik geen foto’s gemaakt heb als ik thuiskom van een fietstocht eigenlijk. Ik heb bijvoorbeeld de etappes van de Giro in Gelderland verkend per fiets (zo ongeveer) en nu ik daar een artikel van aan het maken ben baal ik van het beperkte fotomateriaal… Te veel bezig geweest met zelf genieten van de ritten 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. fietsvandekeizer schreef:

    Heel herkenbaar
    Stoppen voor een foto is ook zo wat.

    Like

Ik nodig je uit om te reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s