Dan geef je gewoon je eerste boek uit!

“Wat doe je in de herfstvakantie, nu je door blessureleed niet kunt sporten?” Precies! Ik geef gewoon mijn eerste boek uit.

Maar hoe doe je dat, een boek uitgeven? De tijd dat je als enige optie met een manuscript uitgeverijen langs moest is sinds POD (print-on-demand) echt voorbij. Nu is het mogelijk om al dan niet met behulp van een organisatie eenvoudig je eigen boek uit te geven. Aangezien ik mijn boek puur voor de lol ging publiceren wilde ik zo min mogelijk kosten en zoveel mogelijk duidelijkheid. Zo kwam ik na enig speurwerk uit bij Brave New Books, een samenwerking tussen Singel Uitgeverijen, bol.com en Mybestseller. Het uitgeven van een boek kost me eenmalig €12,75 voor een ISBN. Ik hoef vooraf geen exemplaren in te kopen. Als je mijn boek wilt hebben, kun je het bestellen en dan wordt het gedrukt in een oplage van 1 stuks. Mijn boek is op die manier straks te koop bij alle webwinkels die zijn aangesloten bij CB Logistics. Als ik er moeite voor doe is het boek ook verkrijgbaar bij de boekhandel of via mijzelf.

Een account aanmaken en aan de slag: een formaat kiezen, tekst aanleveren, een cover ontwerpen en de prijs bepalen. Goed voor een aantal uren prima vermaak. Voor mijn boekpremière had ik bedacht een bepaald soort verhalen van mijn site te verzamelen. Verslagen van evenementen of blogs met tips vielen bij voorbaat af. Ik was op zoek naar verhalende stukken tekst die het liefst iets te maken hadden met een debuut, aangezien ik voor mijn eerste verhalenbundel als titel “Aanzetten” had gekozen. Zo creëerde ik een mix van oud en nieuw, racefiets en mountainbike, succes en tegenslag.

En toen was het af. Nou ja, bijna. Doorlezen. Foutjes eruit halen. Weer lezen. Twijfelen over wel of geen komma of spatie. Nogmaals lezen. Door iemand anders laten lezen. Verbeteren. Nog een laatste keer lezen. Inmiddels heb ik een proefexemplaar aangevraagd en terwijl ik dit typ wacht ik met spanning tot mijn verhalen voor het eerst in boekvorm bij mij door de brievenbus komen. De vaste verkoopprijs heb ik bepaald met de calculator van Brave New Books, waarbij je ook kunt zien wat je royalty’s per boek zullen zijn.

En dan nu wel mijn boek bestellen, hè! Niet dat ik verwacht rijk te worden van al die royalty’s, maar het is als newbee-schrijver toch leuk als je boek ook een klein beetje verkoopt, ook al is het begonnen als een leuke manier om de herfstvakantie door te komen.

© ingefietst.nl

aanzetten‘Aanzetten’ is een selectie uit de verzameling fietsavonturen over wielrennen en mountainbiken, opgetekend door Inge van ingefietst.nl. Openhartige fietsverhalen over diverse eerste keren, hoge toppen en tegenwind.

Nu kopen bij bol.com

Wil je liever een gesigneerd exemplaar? Kijk dan hier voor een speciaal aanbod voor lezers van mijn blog.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Bennie Verwaaijen schreef:

  Hallo Inge,
  Wat een leuk idee om een boek van jou verhalen te maken,
  we gaan er dan ook maar eens rustig voor zitten.
  Wel minder dat het door een vervelende val moet ontstaan.
  Hoop dan ook dat je snel weer jou avonturen op de fiets maakt en niet achter de computer.
  Wensen jou veel succes met het boek, veel beterschap en een snel herstel toe zodat je weer snel op de fiets zit, groetjes Miryam en Bennie

  Like

  1. ingefietst schreef:

   Dankjewel! Ik ben druk bezig met herstel en het gaat langzaam weer de goede kant op. Over een paar weken kan ik misschien weer een buutenritje maken 👍🏻

   Like

Ik nodig je uit om te reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s