Ducky!

“Beste organisatie,

Hierbij mijn inzending.

Dit wetenschaps-eendje is natuurlijk ontworpen met de Soudal Brussels Universities cyclocross -19/02/2023 in gedachten.

Met laboratoriumjas en veiligheidsbril is hij klaar om te onderzoeken en te experimenteren. Misschien ontwikkelt hij nieuwe materialen voor de fietssport, test hij verschillende bandenprofielen voor de cross of werkt hij aan afgestemde voeding voor de sport? In elk geval draaien de radertjes in zijn hoofdje op zoek naar nieuwe ideeën en oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en van de toekomst. Deze radertjes zijn in dit ontwerp met de cross in gedachten tandwielen en derailleur-wieltjes. Aan het logo op zijn laboratoriumjas is te zien wie dit mede mogelijk maakt.

Ik wilde heel graag een wetenschaps-eendje ontwerpen voor de cross, omdat ik in het dagelijks leven docent ben in het vak scheikunde, maar daarnaast verliefd ben op de cross. Al sinds X2O-badkamers het badeendje als trofee uitreikt, koester ik de hoop er ooit eentje (eendje!) in mijn woonkamer te mogen zetten. De kans dat ik deze trofee al crossend in de wacht ga slepen is, hoewel ik zelf graag cross-wedstrijdjes rijd, bijzonder minimaal (nogal nul) dus deze mogelijkheid via de ontwerp-wedstrijd grijp ik met beide handen aan! Het lijkt mij fantastisch om zo een X2O-badkamers trofee te mogen winnen en als hij dan ook nog in scheikunde-outfit mag zijn is dat helemaal fantastisch!”

Ontwerpfase
Het definitieve ontwerp

“Beste Inge,

Jouw design is gekozen voor de cross in Brussel op 19/02! 😊

Zou je het zien zitten om de eend te overhandigen op het podium bij de elite vrouwen en elite mannen?”

Whaaaah!!

‘Mijn’ Ducky uitreiken aan Fem.
Van links naar rechts: Inge, Ducky, Eli.

En zo stond ik vandaag op het podium in Brussel. Ik mocht persoonlijk de door mij ontworpen eenden overhandigen aan Fem van Empel en Eli Iserbyt. Een iets kleinere variant in labjas mocht met mij mee naar huis. Langzaam dringt het tot me door: ik heb gewoon mijn eigen X2O-badkamers trofee gewonnen en ben nu trotse eigenaar van een unieke Ducky!

©️ ingefietst.nl

Ik nodig je uit om te reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s